Hirdetés

Amikor az Apple bejelent egy új készüléket, akkor még a jól ismert szolgáltatásokat is el tudja / el próbálja adni világmegváltó újításként. A most megjelenő iPhone 8 és 8 Plus is inkább nevezhető 7s-nek és 7s Plusnak, mint teljesen új generációs modelleknek, mindenesetre tény, hogy azért néhány dologban picivel jobbak az elődöknél.

Az Apple azt állította, hogy sokkal hangosabb a két telefon, mint a tavalyiak, az iClarified pedig meg akarta tudni, hogy ez a „sokkal” pontosan mit jelent. Nos, a fenti videóban látható, hogy a sokkal = éppen. Az iPhone-ok hangerejét mérték közvetlenül a hangszóró alatt, valamint a mobilok mellett.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt

1 hozzászólás

  1. Hmm. ha valaki picit is ért a hangtechnikához, akkor tudja, hogy akár 2db. hangnyomás növekedéshez is jóval nagyobb teljesítmény szükséges: a fül 3dB hangnyomásnövekedést éppen észrevesz. Nem kétszer olyan hangosnak hallja, csak egy picit hangosabbnak! Ahhoz viszont hogy a hangszóró 3dB-lel hangosabb legyen, meg kell duplázni a teljesítményt, amit belepumpálok a hangszóróba! És itt azonnal megdőlt egy régi tévhit: ha kicseréled az erősítődet, egy kétszer akkora teljesítményűre, kétszer akkora lesz a hangerő. EZ NEM IGAZ! Egy kicsivel nagyobb lesz a hangerő, de elmarad a várt “átütő” eredmény. ( A nagyobb erősítőnek van számos itt nem részletezendő haszna: nagyobb dinamika, nagyobb tartalék, stb.)

Comments are closed.