Ezzel a cikkel, szeretném újból megnyitni appajánlónkat, ahol várhatóan heti rendszerességgel bemutatunk Nektek 1-1 alkalmazást. Mai appajánlónk főszereplője a PhotoMath nevű alkalmazás. Egészen megdöbbentő (legalábbis számomra) képességekkel bír az alkalmazás, amit először nem is akartam elhinni.

Munkába menet a rádióban hallottam először név nélkül egy olyan alkalmazásról, ami a telefon kameráját használva bescanneli az adott matematikai feladatot, megoldja, és le is vezeti. Rövidesen, rátaláltam az Apple App Store toplistáján, mégpedig az első helyen.

Kipróbáltam természetesen én is, és működik! Bármilyen nyomtatott matematikai feladatot képes majdnem megoldani a másodfokú egyenletektől egészen az n-edik gyökös műveletekig.

Tényleg csak ajánlani tudom. Ha nem is oldunk meg ilyenféle műveleteket napi szinten, akkor sem baj ha rajta van a telefonunkon. Egyetlen baj az alkalmazással, hogy a kézírást egyelőre nem ismeri fel, csak a nyomtatott feladatokat. Az alkalmazás teljesen ingyenes, jelenleg elérhető Windows Phone-ra és iOS-re. Az Android alkalmazás várhatóan 2015 elején érkezik.

appstoreicon windowsstoreicon

Hirdetés
ÁTTEKINTÉS
Hasznosság
10
Dizájn
10
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.
appajanlo-photomath,,Csak ajánlani tudom. Ha nem is oldunk meg ilyenféle műveleteket napi szinten, akkor sem baj ha rajta van a telefonunkon."