Hirdetés

Jó hírem van annak a pár embernek, akik rajtam kívül még használják az Apple Music alkalmazást Androidon. Az iOS 13 megjelenése előtt már kiadta az Apple a sötét módot és az élő dalszöveg funkciót az androidos applikációhoz.

A sötét mód bekapcsolásához a jobb felső sarokban található három pontra kell kattintani. Ezután Beállítások — Téma és ott kiválasztani a nekünk megfelelőt. Ha nem szeretnénk mindig fekete hátteret, de OLED kijelzős mobilunk van, beállíthatjuk azt is, hogy az akkumulátorkímélővel együtt aktiválódjon az appban is a sötét mód.

Az élő dalszöveg funkciót a most játszott fülön tudjuk kiválasztani. Ilyenkor a dal szövegének éppen aktuális sorát fogja a telefon mutatni, a következő sorokat pedig halványabb színnel láthatjuk. Kicsit hasonló azokhoz a programokhoz, melyek a karaoke bárokban találhatóak.

Ahhoz, hogy a két új funkciót használni tudjuk, frissíteni kell az Apple Music-ot a legújabb verzióra. iOS-en szeptemberben lesz elérhető az iOS 13-as, illetve iPadOS frissítésekkel a sötét mód és az élő dalszöveg is.

A dalszöveg alapján történő keresés már minden platformon elérhető a programban, erről itt írtam bővebben.

Hirdetés
FORRÁSAndroid Police
Dani
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.