Amikor megjelenik egy új Android verzió, mindig égető kérdés, hogy én mikor kapom meg készülékemre? A Huawei Mate 9 bemutatásával együtt érkezett a vállalat saját arculatára szabott Android Nougat verziója.

És így, hogy megvan az első Huawei készülék EMUI 5.0-val, felmerül a kérdés, hogy mikor érkezik a többi modellre, illetve egyáltalán melyek kapják meg a frissítést? A Huawei sajtóközleményt adott ki ezzel kapcsolatban.

Huawei Nova
Huawei Nova

Az Android 7.0-ás alapokon fekvő EMUI 5.0 2017 első negyedévében érkezik az alábbi okostelefonokra: Huawei Mate 8, Huawei P9, Huawei P9 Plus, Huawei P9 Lite, Huawei Nova és Huawei Nova Plus. A Honor 8-on is javában zajlik a béta teszt, ő sem marad ki a szórásból, illetve a Honor 7 Lite-ra is várható.

Huawei P9 Lite
Huawei P9 Lite

Pontosabb dátumot egyelőre nem tudunk, viszont a tavalyi flagship P8, a kistestvére a P8 Lite, a Mate S és a Honor 7 nem kapja meg a frissítést, egyelőre a fenti modellekről van egy körülbelüli támpontunk. Amint többet tudunk meg, jelezzük!

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS
Laci
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.
  • Roland

    Hát úgy néz ki főleg az idei modellekre fog érkezni 7.0.

  • Frici Grillbufe

    Ez a Huawei is csak egy eldobható hulladék telefon. Egyszer jön update, aztán ök is csak arra hajtanak, hogy minden évben vedd meg a legújabb készüléket, és most már árban sem versenyeznek. Részemről viszlát Huawei… 🙁