Hirdetés

A Huawei a múlt hónapban bemutatta a Mate 30-at és a Mate 30 Prót Android 10-zel, azonban a Google szolgáltatásai nélkül. A szituáció remélhetőleg változni fog az elkövetkező pár hónapban, de ha nem fog, a Huawei-nek van B terve a jövőt illetően.

A hírek alapján a jövő márciusban debütáló Huawei P40 széria tagjai Android 10-et (Google nélkül) és HarmonyOS-t is futtatnak majd egyszerre, így a Kínán kívüli felhasználók is megtapasztalhatják a vállalat saját operációs rendszerét anélkül, hogy el kéne kötelezniük magukat mellette.

Mate 30 balra, Mate 30 Pro jobbra

A dual-boot stratégia azért is fontos a Huawei-nek, mert így értékes visszajelzéseket kaphatnak a felhasználóktól az új rendszerrel kapcsolatban, hogy miket kellene még fejleszteni rajta. Nemrég maga a Huawei jelentette ki, hogy a HarmonyOS még nincs készen arra, hogy mobil operációs rendszerként legyen használható, de kétség sem fér hozzá, hogy az elmúlt időszakban a háttérben folyamatosan ment a rendszer fejlesztése és a Huawei P40 és P40 Pro okostelefonok megjelenéséig kész is lehetnek vele.

Amennyiben az amerikai kormány enyhít a szankciókon, esetleg teljesen eltörlik az embargót, úgy a Huawei az Android és a Google mellett marad, de ha addig nem oldódik meg a helyzet, akkor elképzelhető, hogy a P40 széria két operációs rendszerrel debütál.

(A kiemelt képen a Huawei Mate 30 Pro szerepel)

Hirdetés
FORRÁSPhoneArena
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.