Az Asus új gaming laptopja alázóan vékony lett, és ez nem csupán egy túlzó felütése a hírnek. A ROG Zephyrus (görög Zephüroszról kapta a nevét, aki a nyugati szelek istene volt) tényleg olyan könnyű, mint a levegő, ráadásul emellett vékony és bivalyerős lett, igazi mérnöki remekmű.

Az Asus az elsők között építette be az Nvidia Max-Q technológiát, ami lehetőséget biztosít könnyű, vékony, energiatakarékos, mégis erős hardverrel szerelt laptopok készítésére, a gép a legvékonyabb pontján például csak 16,9 mm. A ROG Active Aerodynaaic System állítólag 20%-kal nagyobb légmozgást tesz lehetővé, így lehetett tényleg egy bámulatosan szép erőgépet létrehozni.

A billentyűzet több színben világít, egész érdekesen néz ki, az pedig, hogy a numerikus rész szolgál touchpadként, valószínűleg megszokást igényel a szemnek és a kéznek. Az Nvidia vezérigazgatója sokat mesélt a laptopról, ami a Project Cars 2 első demóját futtatta, nyilván gond nélkül, hiszen belül egy Intel Core i7-7700HQ CPU, egy Nvidia GTX 1080 GPU, valamint akár 24 GB RAM dolgozik.

A kijelző 15,6 hüvelykes 1080 x 1920 pixelt jelenít meg, a G-Sync-nek hála az sRGB színskála 100%-át meg tudja jeleníteni. Van USB Type-C port Tunderbolt 3-mal, plusz még USB 3.1 csatlakozó a perifériás eszközöknek.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt