Nyilván minden frissítés hordoz magával bugokat, hisz nem egy egyszerű számsorból áll a programkód. Azonban most a sokak által szeretett és használt iOS-ben ütötte fel a fejét egy igen komolynak mondható “új funkció”. Akiknek előjött a probléma, elmondásuk alapján nem csak a 10.1.1-ben lelhető fel. 10.1-re való downgrade és 10.2 bétára való frissítés sem oldotta meg a problémát.

https://twitter.com/MarkMaterna/status/800079409797533697

https://twitter.com/katebaglin/status/798642933217906688

A panaszok célkeresztjében az áll, hogy az iPhone random kikapcsol 30-40 százalék körüli töltöttségnél, mikor pedig hálózatra csatlakoztatják, akkor a százalék ugyanannyit mutat. Egy másik felhasználó, aki rendszerint kikapcsolja lefekvéskor a készülékét 80%-ról tette ezt, majd reggel nem akart neki bekapcsolni. Pár másodperc töltés után pedig természetesen bekapcsolt, bár érdekes módon 30%-on állt az akku.

Az esetek nagyon hasonlóak, de természetesen vannak különbségek. Leggyakrabban azonban használat közben dönt úgy a telefon, hogy neki most elég volt. Az Apple eddig semmit sem közölt ezzel kapcsolatban. De az egyre növekvő Twitter és Facebook bejegyzések reméljük elérnek hozzájuk is. Egyébként a közvetlen környezetemben egy embernek fordult elő eddig ilyen, bár azt is hozzá kell tenni, hogy sokszor van kis ideig töltőn, nem gyári kábel és adapter, ezeket kerüljétek el bármilyen telefont is nyúztok, mert ezek nagyban lerövidítik az akku élettartalmát.

Hirdetés
FORRÁSPhoneArena
Techbolond, újságíró, jöhet minden, ami telefon, táblagép vagy notebook

1 hozzászólás

  1. “bár azt is hozzá kell tenni, hogy sokszor van kis ideig töltőn, nem gyári kábel és adapter, ezeket kerüljétek el bármilyen telefont is nyúztok, mert ezek nagyban lerövidítik az akku élettartalmát.”

    Ez a sokszor kis ideig van töltőn a NiCd akksik élettartamát rövidíti. A Li-ion illetve Li-poly akkuk erre vannak kitalálva.

Comments are closed.