Hirdetés

Kevesebbet kellhet majd tölteni az órát, akkukímélő módot kap a watchOS 9, ami számos módon segít takarékoskodni az energiával.

A pletykák szerint akkukímélő módot kap a watchOS 9, a funkció kikapcsolja az olyan energiaigényesebb funkciókat, mint az always-on kijelző, a pulzusértesítések, a szívritmuszavar érzékelés, a pulzusszámkövetés és a véroxigénmérés, valamint az edzés emlékeztetők.

Akkukímélő módot kap a watchOS 9

Ez persze nem folyamatos használatkor hasznos, hanem, hogyha már nagyon fogytán vagyunk a töltöttségnek. Maga a rendszer 10%-nál ajánlja fel ennek a módnak a bekapcsolását, de a vezérlőközpontban manuálisan is aktiválható lesz, a 80%-os töltöttség elérésekor pedig automatikusan kikapcsol.

Ha nincs iPhone csatlakoztatva az órához, akkor kikapcsolja a WiFi-t és a mobilkapcsolatokat. A bejövő hívások és értesítések szintén le vannak tiltva. Ha pedig az óra a telefon hatótávolságán belül marad, akkor óránként kézbesíti az értesítéseket.

Természetesen az óra általános teljesítménye is csökken az új akkumulátorkímélő módban, az animációk és a navigáció kevésbé zökkenőmentes, cserébe viszont kevesebbet fogyaszt a rendszer.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.