Az Apple nem tudni milyen okból, de digitálisan aláírja a régebbi készülékekre a régebbi szoftvereket, így mentett SHSH nélkül, iTunes segítségével vissza lehet tenni akár az iOS 7-et is.

Ez a lehetőség az iPhone 5s-nél régebbi modelleknél érhető el. Ha készült biztonsági mentésed a jelenlegi szoftver verziódról, akkor a mentett adatoktól sajnos meg kell válni, ugyanis a jelenlegi mentésedet nem tudod visszatenni régebbi szoftverre, de ha a mostanit lassúnak, bugosnak találod, akkor a lehetőség adott.

Hogyan teheted ezt meg?

KÉSZÍTS BIZTONSÁGI MENTÉST! Az ipsw.me weboldalról töltsd le a neked való (zölddel jelölt, aláírt) szoftvert. Ha ez megvan, akkor USB-n keresztül csatlakoztasd iPhone-odat kikapcsolt állapotban úgy, hogy csatlakoztatás előtt és alatt nyomva tartod a home gombot (helyreállítási mód). Ezután az iTunes feladja a visszaállítási lehetőséget, ilyenkor SHIFT+iPhone visszaállítása gomb kombinációval előjön a tallózó és válaszd ki a letöltött ipsw fájlt.

Elindul a folyamat és ha kész, fogad a varázsló. Ha belépsz az iCloud fiókoddal, akkor a névjegyzéked és a szinkronizált adatok visszajönnek. Ha esetleg mégsem jönne be számodra a régebbi szoftver, akkor is vissza tudsz frissíteni és vissza tudod tenni a biztonsági mentésed.

Arról nincs infó, hogy ez miért lehetséges, de korábbi külföldi források az iPhone SE, 6, 6s és iPhone 7 modelleknél is említik az iOS 10.2-t, de azt már nem írja alá az Apple, szóval akit érint, az jobb, ha siet. Ha elégedett vagy a jelenlegi rendszerrel, akkor természetesen nem kell ezzel foglalkoznod.