Akár csúszik a bemutató, akár nem, mindenképp hosszú hónapok vannak még az új iPhone (iPhone-ok?) bemutatójáig. Ám ahogy az ilyenkor megszokott, folyamatosan jönnek a különböző hírek, pletykák, szivárogtatások a következő generációval kapcsolatban. Mivel idén 10 éve, hogy az iPhone első generációja megjelent, ezért sokan azt várják, valami komoly dologgal rukkol elő a kaliforninai gyártó. Az iPhone 8 kapcsán nem először merül fel, hogy OLED kijelzőt kap, mégpedig az S8-hoz hasonlóan oldalsó keret nélkül, minimális alsó-felső kávával, 5,8 hüvelykes méretben.

Bár az S8-ban még nem jött össze, de az ujjlenyomat-olvasó a képernyő alá költözhet, amit lehet, már a Note 8-ban is kipróbálhatunk. Most a JP Morgan elemző cég is beszállt a pletykázók sorába, szerintük ugyanis az OLED kijelzőn kívül más érdekesség is lesz az iPhone 8-ban. Az egyik ilyen a sztereó hangszóró lehet, amit az iPhone 7 esetében a beszédhangszóró hangosításával oldottak meg, de lehet, hogy ezt egy új szintre emelik majd. A gyári tartozékok közé bekerülhet az AirPods vezeték nélküli füles, ami jelenleg külön 60.000 Ft-ért vásárolható meg. Mivel az iPhone 7-nél eltűnt a 3,5 mm-es jack csatlakozó, ezzel a lépéssel próbálnák a negatív hangokat elsimítani. Egyelőre viszont a legnagyobb kérdésnek az ígérkezik, hogy egyáltalán lesz-e idén iPhone 8, mert a mostani jelek arra mutatnak, hogy ha be is mutatják, piacra csak 2018-ban kerül a jubileumi iPhone széria.

Hirdetés
FORRÁSRedmond Pie
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.