A Huawei vezérigazgatója, Yu Chengdong bejelentette a 2017-es China Internet Conference keretein belül, hogy a vállalat mesterséges intelligencia (AI – Artificial Intelligence) processzor fejlesztésén dolgozik.

A tech vállalatoknál most igen nagy trend, hogy az okoseszközökben, leginkább a mobilokban legyen beépített személyi asszisztens. A Qualcomm és a MediaTek is bemutatta nemrég saját okos chipjét, melyek mondjuk bluetooth hangszórókban lehetnek majd megtalálhatók. Májusban jelent meg a MediaTek MT8516, ami az AliGenie okos hangszóróban kapott elsőként helyet. Mivel a Huawei is fejleszt és gyárt chipeket (Kirin), így ez a bejelentés annyira nem mondható nagy meglepetésnek.

Mr. Chengdong azt is megemlítette, hogy terveznek létrehozni egy felhő alapú tárhely szolgáltatást, ami lehetővé teszi, hogy a felhasználók tárolhassák adataikat arra az esetre, ha ellopnák a készüléket vagy megsérülne a készülék, ezt leginkább az Apple iCloud-jához lehetne hasonlítani. Egy másik projekt, amin szintén dolgoznak, az a Huawei Pay, ami már több mint 50 bankot támogat, de még korán sincs globális szinten a történet.

Szóval a Huawei is elkezdett mesterséges intelligencia fronton gondolkodni, azonban Huawei okosotthonos eszközökben ezt nem láthatjuk viszont, a vállalat harmadik feleknek biztosítana platformot.

Hirdetés
FORRÁSGizmoChina
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.