Hirdetés

Főként a kevésbé kelendő könyvek kedvelői örülhetnek neki: megérkeztek az AI narrátorok a hangoskönyvekhez az Apple Könyvekbe.

Emberi narrátor hangjára építkező, AI alapú hangoskönyvek jelentek meg az Apple Könyvekben.

Megérkeztek az AI narrátorok a hangoskönyvekhez az Apple Könyvekbe

Az ArsTechnica megfigyelése alapján a hangjuk tiszta és többnyire rendben van, rövid hallgatásra könnyedén összetéveszthető az emberi hanggal, vétett azonban az AI hibákat, például a San Antonio város nevének kimondásakor.

Egyelőre főként a kisebb alkotók műveinél jelent meg Madison és Jackson, a két narrátor, akikből egyébként több is van, művenként azonban csak egyikük érhető el.

A The Guardian szerint az Apple az elmúlt hónapokban megkereste a független könyvkiadókat, és közölte velük, hogy állja a digitális felvételek költségeit és a szerzőknek jogdíjat fizet az eladások után. Egyes kiadók beleegyeztek, mások pedig nem.

Valószínűleg nem az Apple lesz az egyetlen cég, amely ezt a módszert alkalmazza. A Google és az Amazon korábban már fontolgatták ezt a lehetőséget.

Ti szívesen hallgatnátok AI által narrált hangoskönyveket?

Hirdetés
FORRÁSArsTechnica
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.