Az Acer bejelentette, hogy négy új termékkel bővíti portfólióját: ezek az Acer P6200, P6200S, P6500, valamint P6600 projektorok. Ezek az új eszközök magas szintű vetítést garantálnak profiknak, széles látószögre, közeli vetítési távra vannak optimalizálva. Legyen szó akár egy kis tárgyalóteremről, vagy egy hálószobáról otthon, a távok mindig kicsik maradnak, úgy, hogy lenyűgöző HD képminőséget kapunk akár HDMI 3D vagy 144Hz 24p támogatással. Valamint bemutatásra került az Acer Iconia Tab 10 mely szintén multimédiás képességeivel igyekszik meghódítani a vásárlóközönséget.

Iconia Tab 10

A gyártó ezt az eszközt kendőzetlenül is a tartalomfogyasztásra és szórakoztatásra tervezte. Az előlapon egy DTS-HD hangszóró páros kapott helyet továbbá egy 10″ FullHD IPS kijelző, ultra-érzékeny Acer Precision Plus érintőpanellel. Fizikai kiterjedését tekintve 259 x 167.5 x 8.985 mm. A motorháztető alatt egy MediaTek MT8163A 64bites négymagos processzor dolgozik, 2GB RAM társaságában. A grafikus meghajtásért pedig a MediaTek MiraVision GPU felel. A fedélzeten Android 6.0 Marshmallow fut, mellyel a gyártó adatai szerint az akkumulátor akár 8 órányi üzemidőt is képes produkálni.

Iconia-One-10_B3-A20_Corona_black_w_02A fentebb említett Acer Precision Plus érintőképernyő lényege, hogy az érintőpanel mindösszesen 3.5mm vastag ezáltal sokkal precízebb munkavégzésre alkalmas, a reakcióideje pedig 2.5x gyorsabb. Viszonyításképp egy átlagos szenzor általában 5.5mm. Megkapjuk még az „EZ Snap”-pet is, melynek köszönhetően 3 ujjas instant képkészítésre is lehetőség nyílik a kijelzett tartalomról.

Projektorok

Az új termékek az Acer világszínvonalú képfeldolgozó technológiáját hozzák el, mint péládul a LumiSense, mely erősen megvilágított helyiségben is megfelelő vizuális élménnyel kecsegtet. A beépített fényérzékelő dinamikusan változtatja a fényerőt és kontrasztarányt a környezeti viszonyoknak megfelelően. A DynamicBlack pedig 20.000:1 kontrasztjával képkockáról képkockára garantálja a megfelelő képminőséget, hiszen minden képkocka előtt ellenőrzésre kerül a képkontraszt. A színekért a ColorBoost3D technológia kezeskedik 2D vagy 3D tartalom esetén is. Az Acer ColorSafe II pedig javítja a színtelítettséget a dinamikus RGB változtatásával a mindenkori legjobb színkeverésért. A P6600 ezenfelül ultrawide vetítést garantál, így nagyobb felületekn is bátran használhatjuk. Akár 1900 x 1200 képpontos (WUXGA) felbontás is elérhető vagy 16:10-es képarány. Így alkalmas grafikus prezentációk megjelenítésére egy meetingen, vagy FullHD videók lejátszására az iskolai tanórán. Hosszú élettartalmú izzót is kapott, így jó ideig hűen fogja szolgálni azt aki megvásárolja. Nem említve azt a tényt, hogy 80%-os energiamegtakarításra ékpes készenléti üzemmódban.

P6600_gallery_01A gyártó szerint a projektorokat könnyű installálni így nem kell csak helyhez kötött megoldásokban gondolkozni. A vezetéknélküli „dongle” megoldással pedig akár 1080p videók lejátszása sem lesz lehetetlen, főleg ha a plafonra szereljük az eszközt. Mindegyik projektor rendelkezik beépített hangszóróval, ezek 10W teljesítmény képesek leadni. Így nem ezen fogunk otthon filmet/sorozatot nézni esetleg zenéthallgatni. De prezentációk során zenei aláfestésre, rövidebb videónézésre tökéletesen alkalmas. Alkalmasak még a multitaskingra is, egyszerre akár 4 párhuzamosan futó témát is képesek megjeleníteni azonos időben.

Hirdetés
Techbolond, újságíró, jöhet minden, ami telefon, táblagép vagy notebook