Hirdetés

A dél-koreai Zalman hosszú évek óta meghatározó szereplője a PC piacnak, és szinte állandó résztvevője a Computex kiállításoknak. Ennek megfelelően el is vitték legújabb megoldásaikat a covid után ismét nagy népszerűségnek örvendő Computex 2023 kiállításra, Tajpejbe, ahol az újságírók igen érdekes megoldásokkal is találkozhattak.

A legnagyobb figyelmet egyértelműen a hagyományos ATX méretű Zalman Z10 DS számítógépház kapta. Ezúttal nem csupán a külsővel fogta meg a látogatókat, hiszen előlapján egy 15,6 hüvelykes, Full HD felbontású integrált kijelzőt találunk. A monitort egy külön alkalmazással vezérelheti a felhasználó és igazából egy előre csatlakoztatott kijelzőként használható, tehát kitehetünk rá például bármilyen ablakot, így akár a Discord vagy egyéb állandó widgetek is kaphathatnak rajta helyet.

Természetesen számos további újdonsággal is találkozhattak a számítógépház-fanatikusok, a P30 és P50 például az igen sok edzett üveg használatával tűnik ki. A szokásos oldallap mellett ugyanis ezeknél a modelleknek az előlap is üvegből készült, így extrán nagy belátásunk lehet az igényes konfigurációkba. A P30 Micro-ATX, a P50 pedig ATX méretű megoldás lesz, előbbinél érdekesség, hogy az I/O panel a bal alsó sarokban kapott helyet, utóbbinál pedig a legmodernebb, kijelzővel rendelkező tápegységekre is gondoltak a tervezők, hiszen hagytak neki egy „kivágást” az alsó részen. Mindezek mellett klasszikusabb megoldásokkal is újítottak, a Z9 Iceberg MS az alap Z9 Iceberg utódja lesz, négy előre telepített 140mm-es ARGB ventilátorral és hálós előlappal, tehát a hűtés minden bizonnyal rendben lesz.

A trendeknek megfelelően új, kijelzős fejegységgel rendelkező All in One hűtéseket is bemutatott a Zalman, melyek az Alpha2 nevet viselik majd. Ezek a BIOS-ból nyerik majd ki az információt és folyamatos tájékoztatást adnak az aktuális hőmérsékletről. Az Alpha2 LCD modell kijelzője pedig személyre is szabható, így képeket, videókat tudunk majd rajta megjeleníteni. Az itthon is népszerű CNPS-széria is bővül, a standon a a CNPS13X és CNPS13X Plus léghűtőket láthattunk, melyek szintén rendelkeznek egy kis kijelzővel.

A tápegységek kapcsán a gyártó bemutatta a 80 Plus Bronze Gigamax3 (GV3), a 80 Plus Gold Terramax2 (TMX2) és a 80 Plus Platinum Acrux2 (ARX2) sorozatokat, melyek megfelelnek a legújabb ATX 3.0 és PCIe 5.0 szabványoknak. Az LCD itt sem maradt le, hiszen prototípusként látható volt az Acrux2 LCD névre keresztelt újdonság is.

Hirdetés
Tech2 Laci
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.