Korábban a YouTube már kísérletezett azzal, hogy elrejtette néhány videó alatt a dislike-ok számát, az alkotók mentális egészségére hivatkozva. Ahogy elemezték az adatokat júliusban, úgy látták valóban csökkentek az ilyesfajta megmozdulások mint a tömeges dislike-olás, így a vállalat bejelentette, hogy elkezdik az összes videó alatt elrejteni a dislike számlálókat az egész platformjukon.

Ne aggódjunk ez nem azt jelenti, hogy nem tudjuk majd nem tetszésünket kifejezni, ugyanis a dislike gomb nem megy sehova. Mindössze annyi fog történni, hogy a számlálót csak az alkotók fogják látni saját csatornájukon a YouTube Studioban.

YouTube

A YouTube szerint azzal, hogy eltüntetik a dislike számlálót, megteremtenek egy inkluzív és tiszteletteljes környezetet, ahol a készítőknek lehetőségük lesz sikereket elérni és komfortosan fejezhetik ki önmagukat. Ez még csak az első abból a számos lépésből, amelyeket a platform tervez az alkotók védelme érdekében.

Persze azzal sem lehet vitatkozni, hogy a dislike számláló hasznos lehetett a nézőknek, hogy eldöntsék mennyire éri meg megnézni az adott videót. Azonban a YouTube szerint a kutatások során nem találtak említésre méltó különbséget, hogy látható-e a dislike-ok száma vagy sem tekintve a nézői magatartást.

A legtöbb dislike-ot kapott videó a Youtube-on a YouTube’s Rewind 2018, ami 3 millió tetszést kapott és 19 millió nem tetszést. Nem sokáig fogjuk tudni ezeket a számokat látni, hiszen a YouTube máris elkezdte az elrejtő akciót az egész platformon.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena