A telekommunikációs ipar egyik legynagyobb eseménye az idén február 27-én induló Mobile World Congress (MWC), melyen a kínai Xiaomi úgy döntött, hogy nem fog részt venni.

Ez a lépés mondhatni váratlan volt, hiszen mind számítottunk arra, hogy a Xiaomi bemutatja újdonságait, tavaly ekkor mutatkozott be a Xiaomi Mi5. Az MWC-n a mobilipar apraja-nagyja is megtalálható, több mint 100.000 résztvevővel büszkélkedhetnek.

A döntést egy vállalati szóvivő közölte a TechCrunch egyik szerkesztőjével. Miért nem lesz idén az MWC-n a Xiaomi? Vélhetően azért, mert a nemzetközi érdekeket képviselő Hugo Barra távozott a vállalattól és átment a Facebook AR/VR részlegére. A másik ok pedig az lehet, hogy nincs kész új készülék, amit bemutathatnának, így a jelenlét nem lenne kifizetődő.

A gyors növekedés után a Xiaomi 2017-ben lejtmenetet vett fel, ehhez hozzájárult Hugo távozása is, nem is tették közzé okostelefon eladásaik számát, vélhetően azért, mert az előző évekhez képest nem lenne annyira felfelé ívelő a grafikon.

Hirdetés
FORRÁSTechCrunch
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.