A Xiaomi véletlenül az Apple fél évvel ezelőtti Memoji videóját töltötte fel a Weibóra, mint Mimoji reklámot.

Arról, hogy az Apple 3D-s Memoji arcocskáihoz nagyon hasonló új funkciót mutatott be a Xiaomi Mimoji néven a múlt héten már írtunk. Akkor a kínai cég visszautasította a felvetéseket és vádakat, hogy az Apple-t másolnák. Sőt, a kínai újságírókat a cég egyik fejese jogi lépésekkel meg is fenyegette.

Most viszont tovább gyűrűzik a Memoji-Mimoji sztori. Történt ugyanis, hogy a Xiaomi az egyik legnagyobb kínai közösségi platformra, a Weibóra az Apple idén februárban közzétett videóját töltötte fel, mint Mimoji reklámot. Ezt:

Az Apple idén év elején több amerikai sztárral is szerződött, akiknek a Memoji mása énekel rövid videókban. A sztárok között különböző stílusok képviselő voltak, például Ariana Grande, a Florida Georgia Line zenekar vagy Khalid. Ezeket a videókat az Apple hivatalos YouTube felületén azóta is el lehet érni, de nyugaton televíziós reklámként is sugározták őket. A rövidfilmek az Apple Music zeneszolgáltatást és a Memojit népszerűsítik.

A Weibóra felkerült videó pontosan ugyanaz, mint amit az Apple készített Khaliddal közösen – szúrta ki a Macrumors több olvasója. A Xiaomi azóta eltávolította a reklámot, a cég PR fejese, Xu Jieyun pedig egy szűkszavú nyilatkozatban annyit tett közzé, hogy „Rossz videót töltött fel a csapat.”

Nem akarunk ítélkezni afelett, hogy a Mimoji másolja-e a Memojit, úgyhogy a cikket inkább ezzel a képpel zárom:

Hirdetés
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.