Hirdetés

Az Apple Watch operációs rendszere, a watchOS sem úszta meg a frissítést. A WWDC-n elhangzott előadásban 4 új számlapot mutattak be, valamint új ikonokat kapott Siri és az értesítések is. Az aktív appok a dokk tetejére kerültek, hogy még könnyebben el lehessen érni őket. A Podcast alkalmazás is megújul és most már gyerekek is használhatják.

A Workout app is kapott új funkciót, különösen a futás része. Három új mértékegységgel bővül a kínálat, amelyek segítenek még pontosabb képet adni a futásainkról. Pulzus zónákkal is kiegészül a szoftver, ráadásul egyedi edzésterveket is lehet mostantól készíteni az appban.

Ezeket az új funkciókat a futás mellett többféle sporttevékenységnél is használni lehet majd, köztük a túrázásnál is. A triatlonosok örülni fognak az új multi-sport rögzítésnek, amely automatikusan vált a sportok között. Jó hír azoknak az iPhone tulajdonosoknak, akik nem rendelkeznek még Apple Watch-csal, hogy a Fitnesz app elérhető lesz ezentúl iPhone-okon is.

Az Alvás alkalmazásban a watchOS 9-cel már az alvás szakaszokat is külön tudja érzékelni majd az óra, illetve a szívritmus figyelésében is fejlődik, képes lesz az apróbb szívritmus zavarokat is észrevenni és jelezni az Apple Watch.

Vedd be a gyógyszert!

A watchOS 9 új, jelentős területen is fejlődik, méghozzá a rendszeresen szedett gyógyszerek nyomonkövetésében. Az új alkalmazással rögzíteni tudjuk gyógyszereinket és rendszeresen értesítést kaphatunk, hogy mikor vegyük be őket. Az új funkció még az egymás után bevett gyógyszerek lehetséges mellékhatásait is kijelzi majd nekünk. Az Egészség alkalmazásban is el tudjuk ezeket a feladatokat végezni az iPhone-on.

Elérhetőség, kompatibilitás

A watchOS 9 fejlesztői bétája mától elérhető, a publikus béta verzió júliusban érkezik, a végleges pedig ősszel a kompatibilis Apple Watch-okra, melyek a következők:

Hirdetés
Boda Gábor
Kimondottan érdekel minden olyan okoseszköz, amivel hatékonyabbá tehető a munka, szórakoztatóbbá a mindennap és egyszerűbbé a kapcsolattartás.