Hirdetés

A szilárdtest akkumulátorok elterjesztésén munkálkodhat a Samsung a pletykák szerint.

A Samsung akkumulátorokkal foglalkozó részlege a többi tech céghez hasonlóan nagyon dolgozik azon, hogy a szilárdtest akkumulátorok elterjedjenek, a pletykák szerint a cégnek sikerült nagyot előrelépni nemrég.

A szilárdtest akkumulátorok elterjesztésén munkálkodhat a Samsung - illusztráció

A közelmúltban a Xiaomi is megerősítette, hogy szilárdtest akkumulátoron dolgozik, és van előrelépés az ügyben, de eddig a legbiztatóbb a QuantumSpace nevű cég, akik jelenleg is együtt dolgoznak pár autógyártóval, ellátják őket tesztelésre kész prototípusokkal.

A Samsung már több, mint 10 éve egy oxid alapú szilárdtest aksi prototípuson dolgozik, a pletykák szerint pedig áttörést értek el nemrég.

Míg a Samsung Elektro-Mechanika részlege az okos eszközökhöz kívánja elhozni a technológiát, a Samsung SDI az elektromos járműveket hajtaná meg az újfajta akkumulátorral.

A szilárdtest akkumulátorok nagyobb energiamennyiséget képesek tárolni ugyanazon méretben, mint a jelenlegiek, tehát méret növelése nélkül is nagyobb kapacitásúak lehetnek, valamint az élettartamuk is hosszabb lehet. Az okostelefonok és az elektromobilitás szempontjából is fontos fejlesztés.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.