Hirdetés

Sok pletyka szól arról mostanában, hogy a dél-koreai óriás jövőre elhagyná a Galaxy S8-ról a Samsung Galaxy S széria védjegyévé vált fizikai Home gombot. A Home gombnak a Galaxy S5 bemutatása óta van egy másik sajátossága is, ami nem más mint a belé integrált ujjlenyomat olvasó. Ha a Galaxy S8-ból eltűnik ez a gomb, akkor valószínűleg a már korábbi pletykák is valósak lehetnek, és ez a zászlóshajó lesz az első olyan okostelefon ami optikai ujjlenyomat olvasóval lesz felszerelve, és micsoda véletlen, a Synaptics éppen ma mutatott be egy ilyen ujjlenyomat olvasót.

A Synaptics FS9100 optikai ujjlenyomat-érzékelő nagy felbontású szkennelést ígér akár 1 milliméter vastag üveglapon keresztül is, így a gyártók könnyen beintegrálhatják azt a készülék előlapjába anélkül, hogy fizikai gombot kelljen hozzá használni. A Synaptics állítása szerint a karcálló, és vízálló üveggel védett ujjlenyomat szkenner teljesítménye akkor is kiemelkedő, amikor nedves ujjat kell leolvasni.

Annyi buktató viszont van a dologban, hogy a gyártó szerint 2017 második negyedévében indul meg a tömeggyártás, így ha a Galaxy S8 jövő februárban debütál majd, (ahogyan az előző Galaxy S modellek) akkor valószínűleg a Synaptics ujjlenyomat olvasója kimarad a készülékből. De attól nem kell tartanunk, hogy ujjlenyomat szkenner nélkül marad a dél-koreaiak következő csúcsgépe, hiszen olyan pletykák is felmerültek, hogy a Samsung saját maga gyártja majd ezeket az érzékelőket.

Hirdetés
FORRÁSSamMobile
Több mint 10 éve foglalkozom újságírással tech témakörben. Ha nem írok, akkor hobbi szinten e-sport játékokkal játszok.