Az idei CES-en a Sony lerántotta a leplet a Vision-S 02 elektromos koncepcióautójáról, ami sokban hasonlít az első koncepcióhoz egy kicsi SUV hatással megfűszerezve. A japán vállalat megosztotta terveit, miszerint készek belépni az elektromos autók szegmensébe és gyártani a Sony Mobility Inc. vállalat neve alatt. Egyébként a Sony már 2020 decembere óta teszteli saját autóit közutakon Európában.

Az új koncepció érdekessége, hogy kívül és belül is fel vannak szerelve szenzorokkal és érzékelőkkel. Az autó külső felületén CMOS képérzékelők és LiDAR szenzorok segítik a sofőrt és a gépjármű autonóm működését. A Sony már futtatja az engedélyekhez szükséges teszteket, hogy kiadhassák a Level 2+ vezetői asszisztens technológiájukat a közutakra.

Az autó belterében a vezetőfülke ToF szenzorokkal van felszerelve vezető azonosításhoz és navigációs gesztusokhoz. A hangvezérlés szintén rajta van a specifikációk listáján.

5G kapcsolat tartja folyamatosan a hálózaton az autót, hogy a szoftver naprakész legyen és elérhetővé téve a távvezérlést is.

A Vision-S 02 egy koncepcióautó amiről nem tudjuk még, hogy a Sony gyártósorra dobja-e majd. Amit tudunk, hogy a háttérben gőzerővel dolgoznak partnerekkel a fejlesztéseken és akár még ezzel az autóval is találkozhatunk az utakon a jövőben.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena