Vannak olyan országok, ahol még 3G mobilhálózat sincs, de ez nem akadályozza meg a fejlesztőket, hogy teszteljék a következő generációjú hálózatokat. Félreértés ne essék, nem 4G-ről van szó, ez 5G! Igen, jól olvasod!

Ezt az eredményt, az 5G-s sebességet a Samsung érte el és sikeresen tesztelte is a mobilhálózatot. Brutális sebességről van szó! Míg a 4G LTE mobilhálózat sebessége “csupán” 75 Mbit/s , addig az 5G-é 1024 Mbit, vagyis 1 Gbit másodpercenként! Még a 4G sebessége is elképesztően gyors az átlagfelhasználó számára, pláne ez 5G!

A Samsung ennek a sikernek érdekében 28 GHz-es frekvenciasávot és 64 különböző antenna elemet használt. És az 1 Gbit-es sebesség még semmi. Ezzel a konstrukcióval a Samsung 10 Gbit/s-os sebességet ért el, de a cég úgy döntött, hogy egyenlőre csak az 1 Gbit/s-re koncentrálnak.

A Samsung úgy tervezi, hogy az 5G hálózatot 2020 környékén kezdik kiépíteni, addig pedig a 4G hálózat terjesztésére és az 5G fejlesztésére fókuszálnak. Így még erre a sebességre várnunk kell egy kicsit.

samsung-logo_2471607b

Mint mindig, amikor egy új hír üti fel a fejét a technikai piacon, mindenki szó szerint rácuppant. Így nem csak a Samsung az egyetlen vállalat, aki tesztelte az 5G hálózatot. A hírek szerint az NTT DoCoMo is sikeresen tesztelte az 5G-t. Ők azért nagyobb volumenben dolgoztak az 5G projekten, mint a Samsung, ők is elérték a 10 Gbit/s-os sebességet. Most ez a két cég halad szemtől szembe, ők elmondhatják, hogy ők megcsinálták az 5G-s mobilhálózatot!
Vajon ki lesz a következő, aki rááll a témára? Mi az Apple-re tippelünk, mindenesetre rajta tartjuk a szemünket.