A tegnapi Szöulban tartott ülés eredményeképp az igazgatótanács jóváhagyta a Samsung nyomtató üzletágának eladását a HP Inc. részére.

A Samsung részéről azért merült fel az üzletág eladása, mivel így a fontosabb, fókuszban lévő területeire tud koncentrálni. A Samsung november elsejével leválasztja a nyomtató üzletágat, majd a tulajdonjog teljes egészét átruházza a HP-ra.

A két vállalat megállapodása a Samsung nyomtatók a koreai piacon továbbra is Samsung néven fognak megjelenni, minden máshol el fog tűnni a Samsung, mint nyomtatómárka. Az üzletág körülbelül 6000 alkalmazottal, globálisan 50 értékesítő irodával rendelkezik, 2015-ben pedig 1.78 milliárd dollárnyi bevételt számolhatott el.

Hogy ez a tranzakció mennyibe fog kerülni a HP-nak, arról nincs információnk, de jövőre ne nagyon keressünk a polcokon Samsung nyomtatókat. Pár éve a fényképezőgépek üzletágát adta el a Samsung, most pedig a nyomtatókét fogja.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS
Laci
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.