Egy, az Apple által benyújtott szabadalom szerint az iPhone-ok jövőre megkaphatják az értesítő LED-et. De nem az előlapra kerülne a fény, hanem a hátlapra, ráadásul a cég logójába. Ha a szabadalomból tömeggyártott termék is lesz, akkor a 2020-as iPhone-okban újraéledhet a régi MacBookok egyik legismertebb dizájneleme, a világító Apple logó.

A szabadalom egy okostelefon hátulján lévő átlátszó rétegről szól állítható díszítéssel, amely átfedésben van az átlátszó réteggel, megváltoztatva a logóból származó fény megjelenését. A tervekben szó van egy bizonyos vezéráramkörről is, amely “különböző esemény” hatására kapcsolna át és állítaná a fény erejét. Az “események”  vélhetően a különböző értesítéseket jelölik, melyekre más-más színekkel reagálna a telefon. Ezt elég sok értesítésjelző LED-del ellátott androidos telefon tudja jelenleg, de tökéletes példa a Samsung csúcstelefonok Edge kijelzőjének értesítésjelzője is.

A MacBook készülékekből 2015-től kezdődően távolította el folyamatosan az Apple az ikonikus világító logót. Ha a szabadalomból tényleg kész termék lesz, érdekes lesz látni a végeredményt. Ugyanakkor közel sem szabad készpénznek venni, hisz rengeteg szabadalmat bejegyeznek a tech-cégek, melyekből soha nem lesz piacra dobott termék.

Hirdetés
FORRÁSGSM Arena
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.