Augusztus 20-án nem csak a magyar államalapítást ünnepelhettük, de a Realme két új telefonját is, az 5 és 5 Pro mobilokat is.

A kínai vállalatok babonásak olyan szempontból, hogy szerintük a 4-es szám szerencsétlenséget hoz, így szinte az összes vállalat átugorja ezt a misztikus számot.

Realme 5 Pro

Az új mobil 6,3 hüvelykes kijelzőt kapott, mely IPS-LCD panel FullHD+ felbontással. Az ujjlenyomat-olvasó a hátlapra került, ahol négy kameraszenzort is találunk. A Realme 5 Pro fő szenzora a jól bevált 48MP-es Sony IMX 586 f/1.79-es rekeszértékkel. Kapunk még egy 8MP-es ultra széles-látószögű, egy 2MP-es portré és egy 2MP-es makró fotók készítésére alkalmas szenzort is.

A gyors működésért a Snapdragon 712 felel, mellé 8GB memóriát és 128GB UFS tárhelyet kapunk. A mobil dual-SIM képes és mellette még a tárhelyet is tudjuk tovább bővíteni. Elől egy 16MP-es kamerát kapunk. A 4035 milliamperóra kapacitású akkumulátort 20 wattal lehet tölteni USB Type-C kábel segítségével. A Realme szerint a teljes feltöltéshez mindössze 80 perce van szükség.

Realme 5

A normál Realme 5 kicsivel nagyobb lett, a kijelző 6,5 hüvelykes és már csak HD+ felbontású. Hátul itt is négy szenzort fogunk találni, egy 12MP-es f/1.8-as rekeszértékkel, egy 8MP-es ultra nagy-látószögű, egy 2MP-es portré és végül egy 2MP-es makró fotók készítésére alkalmas szenzort.

A kategóriához képest meglehetősen erős lapkakészletet kapott a Realme 5. A Snapdragon 665-öt találjuk benne 4GB memóriával, akár 128GB tárhely mellett. A másik kiemelkedő tulajdonsága az üzemidő, ami az 5000 milliamperórás akkumulátornak hála erősnek ígérkezik. A töltést viszont micro-USB kábelen keresztül tudjuk elvégezni, nincs USB Type-C. Ez így 2019 vége felé közeledve azért nem túl szép a gyártó részéről.

Az eszközök első körben Indiában kerülnek a boltok polcaira.

A Realme Buds 2 is bejelentésre került, illetve a 64MP-es készülékük nevét és körvonalát is megmutatták. A Realme XT szeptemberben kerül hivatalosan leleplezésre, szintén Indiában.

Árak (amerikai dollárból átszámítva):

Realme 5 Pro:

  • 4GB RAM + 64GB tárhely –  58 ezer Ft
  • 6GB RAM + 64GB tárhely –  60 ezer Ft
  • 8GB RAM + 128GB tárhely –  70 ezer Ft

Realme 5:

  • 3GB RAM + 32GB tárhely –  40 ezer Ft
  • 4GB RAM + 64GB tárhely –  45 ezer Ft
  • 4GB RAM + 128GB tárhely –  50 ezer Ft
Hirdetés
FORRÁSGizmoChina
Évek óta kiemelt figyelemmel követem a mobilgyártók fejlődését, de nyitott szemmel járok és majdnem minden ami tech érdekel. Remélem évről-évre egyre érdekesebb hírekkel számolhatok be nektek!