Idén a Google úgy döntött, nem várja meg, amíg az internet tele lesz minden egyes olyan újítással amit a Pixel 4 bemutatásakor szerettek volna prezentálni, inkább saját maguk lepleznek le egy-egy újdonságot. Most az arc-alapú feloldás és az érintés nélküli irányíthatóság került a középpontba.

https://youtu.be/KnRbXWojW7c

Google: Hozzá ne érj!

A fenti videón mind a két új funkció megerősítést nyer és egyben mozgás közben is láthatjuk azokat. A Project Soli, amin már körülbelül 4 éve dolgozik a Google, egy mozgás érzékelés alapú irányítást tesz majd lehetővé. Többek között zenéket tudunk léptetni, lenémítani a mobilunkat vagy csak a reggeli ébresztőt kikapcsolni. Hasonló dolgokkal próbálkozott anno a Samsung is a Galaxy S4-ben.

A technológia, ami ezt lehetővé teszi a képernyő felett kerül beépítésre. Ezért is lesz kicsit vastagabb a felső káva, mivel elég komplex rendszerről beszélhetünk, sok szenzor dolgozik együtt a lehető legjobb érzékelés érdekében. Lesifotók is készültek már a Pixel 4-ről.

Nézz és láss csodát!

A másik kiemelt újdonság pedig az arc-alapú feloldás egy újabb szintre emelt verziója. Ha már az előbb említett Project Soli miatt ennyi szenzor kerül beépítésre, egy biztonságosabb 3D-s arc-alapú feloldással is készülnek a Google-nél. Az új rendszer közelebb áll az Apple-féle megvalósításhoz, de annyi ponton különbözik is azért tőle, hogy saját fejlesztésként lehessen azt felmutatni.

A feloldás folyamatához elég a képernyő felé legyintenünk, ami mozgásba hozza az új szenzorokat és ha a megfelelő arcot észleli a készülék, egyből fel is old. Az új rendszert álló és fektetett állapotban is tudjuk majd működtetni a cég állítása szerint. Az Apple Face ID-nál eggyel több lépést kell tennünk ha a főoldalra szeretnénk eljutni. Az adatok egy külön erre a célra beépítésre kerülő Titan M chipen kerülnek tárolásra a Pixel 4-ben.

Az eddig kikerült képek tanúsága szerint hátul idén ne számítsunk ujjlenyomat-olvasóra, ez vagy a képernyő alá kerül beépítésre, vagy az új és biztonságos technológia bevezetése mellett egyáltalán nem lesz jelen a Pixel 4-ben. A bejelentés dátuma egyelőre nem ismert, de a fenti képet a Google osztotta meg és a 11:11 akár egy november 11-i dátumról is árulkodhat. Rendkívül izgalmas és egyedi készülékkel készül idénre a Google, kíváncsian várjuk mit tartogatnak még a tarsolyukban.

Hirdetés
FORRÁSGSMARENA
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.