Már az MWC-n beszélt a OnePlus vezetője – Carl Pei – egy olyan termékről, amit hamarosan bemutatnak, és senki nem számít rá. Nem, nem április 1-i tréfa. Az új termék egy drón.

dron1

A készülék a OnePlus DR-1 nevet kapta, a cég “Game changer-nek” tekinti (játékot megváltoztató készülék). A OnePlus weboldalán a termék oldala mindenkit ámulatba hívatott ejteni, úgy beszélnek az új termékről mint “teljesen új, innovatív drón”. Az egész csupán 70mm átmérőjű, illetve 12.5 gramm. Döbbenetes.

Akkumulátorát nézve 3.7V-os, 100mAh kapacitású. A gyártó szerint 7-8 perc között lehet a repülési idő, a teljes töltés 20 percet vesz igénybe. A OnePlus az irányításról azonban nem túl sok szót ejtett ezidáig. Annyi biztos, hogy egy kontroller alaptartozéka a drónnak, és valószínűleg okostelefonról is irányítható lesz, de ez még nincs megerősítve.

dron2

A drón kiváló minőségű, és a OnePlus One-hoz hasonlóan igazán kedvező árazású. Az amerikai webshopban 20$-ért kínálják, forintban ez 6 299 Ft. Ennyiért bőven meg is éri, hamar el is kapkodták. Limitált készlet állt rendelkezésre sajnos. Több pletykából azt lehetett hallani, hogy következő hónapban ismét lesz drón nagyobb készlettel, de a OnePlus a webshopjában azt írta a termék alá, hogy ez csak egy egyszeri ajánlat. Majd kiderül. Addig is itt a teaser videó:

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.