Hirdetés

Igen, jól olvastátok. A Nothing Phone (2) tulajok képesek lesznek iMessage-et küldeni iPhone-osoknak. Ehhez egy új, „Nothing Chats” névre hallgató appot fejlesztettek, ami a Sunbird platformját használja. A funkció Európában is elérhető lesz, országtól függően legkésőbb november 17-től (márha addig az Apple nem lövi le)

Nothing Chats
Nothing Chats

A zöld és kék buborékok harcában az Apple a zárkózottabb fél, nyílván szeretné bent tartani a felhasználókat az ökoszisztémában, ha a Google-ön múlna, már rég lehetne neten keresztül SMS-ezgetni a platformok között. Az OEM gyártók között elsőként a Nothing rukkolt elő egy alternatív megoldással.

A Nothing Chats mögött álló Sunbird platform ugyanúgy működik, mint a többi hasonló szolgáltatás, az Andoidos mobilról indított üzenetet egy Macekből álló szerverfarmon futtatja át, így pedig képes átirányítani azt az iMessage szolgáltatásba.

Nothing Chats
Nothing Chats funkciók

Az app persze nem hozza ugyanazt az élményt, mintha iPhone-osok kommunikálnának egymással, tehát pl. nem lehet szerkeszteni az üzeneteket. Üzeneteken felül képeket is lehet ezzel küldözgetni, az olvasási nyugta és a reakciók bevezetése egyelőre csak terv szinten létezik. A Nothing Chats appot MKBHD is kipróbálta:

A Sunbird adatkezelési irányelvei alapján az üzeneteket nem tárolják a gépeken, csupán átmegy rajtuk, de azért ezt érdemes fenntartásokkal kezelni. Carl Pei szerint a Nothing Chats nem fogja megváltani a világot, az is lehet, hogy az Apple jogi csapata lelövi a projektet, de a hírverésnek köszönhetően mindenképp megnyit pár kaput, nagyobb figyelmet fog kapni a téma és talán hajlandó lesz az Apple tárgyalni.

Hirdetés
FORRÁSTheVerge
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.