Hirdetés

Áprilisra ígérte, majd júniusra tolta a Galaxy Fold piacra dobását a Samsung. A hajtogatható mobil azonban sem júniusban, sem júliusban nem fog a boltok polcaira kerülni. A további halasztás hírét a cég egyik szóvivője erősítette meg a The Korea Herald lapnak.

A megjelenés további csúszását azzal indokolták, hogy az áprilisi dátum eltolása óta nem sikerült érdemi javítást eszközölniük a hibás eszközökön. Mint azt mi is megírtuk, a Samsung Galaxy Fold összehajtható kijelzőjével elég sok gond volt. A tervezett áprilisi start előtt a mobilból tesztpéldányokat kapó újságírók és videósok sorra jelentették, hogy a belső képernyő eltört, befolyt, vagy egyszerűen használhatatlanná vált a fele.

A szóvivő a The Korea Heraldnak elhintette, hogy dolgoznak a Galaxy Fold hibáinak javításán, de addig biztosan nem mutatják meg a nyilvánosságnak, amíg egy nagyobb Samsung eseményt nem fognak tartani. Ha a vállalat az eddigiekhez hasonlóan tartja bemutatóit, akkor a következő ilyen esemény augusztusban lesz.
Az elmúlt években mindig augusztus közepe táján debütált a Samsung évenkénti második csúcstelefonja, a Galaxy Note. Ha a vállalat nem fél tőle, hogy kannibalizálja a Galaxy Fold esetleges megjelenése a Note 10 eladásait, akkor elképzelhető, hogy augusztusban megismerjük majd a hajtogatható mobil kijavított változatát.

Hasonlóan az S10 bemutatójához, a Galaxy Fold a Note 10 Unpacked eseményén is kaphat egy kis figyelmet.

A Fold megjelenésének elcsúsztatásakor DJ Koh, a cég mobilos üzletágának vezetője azt nyilatkozta, nem fogják sokáig halasztani a telefon piacra dobását. Azóta viszont maga a Samsung is visszavonta az előrendeléseket. A 2000 dolláros telefont megrendelőknek visszaadták pénzüket és kárpótlásként ajándékot is adtak nekik.

Érdekesség, hogy a Fold csúszásának bejelentése után nem sokkal a Huawei is eltolta saját hajtogatható mobiljának megjelenését idén júniusról szeptemberre.

Hirdetés
FORRÁSThe Verge
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.