A megfizethető telefonok 2014 egyik legnagyobb trendjeivé váltak, több cég is ajánlott a felhasználóknak ilyen telefonokat, többek között a HTC és a Motorola is. A Windows Phone rendszert futtató készülékek között is van néhány ilyen alacsonyabb árfekvésű készüléke, amik körülbelül 100$-ba kerülnek.

Ez a két készülék nem annyira olcsó, de sokkal elfogadhatóbb az áruk, mint a mai zászlósoknak. A Lumia 636 és a 638 is a legújabb Microsoft által kiadott mobil operációs rendszert használja, vagyis a Windows Phone 8.1-t. Hardveres szempontból nem találunk különbséget a két készülékben, ugyanis mindkettőben 4 magos, magonként 1,2 GHz-en működő Qualcomm Snapdragon 400 SoC található, mellé 1GB RAM, 8GB belső memória, 5 megapixeles hátlapi kamera, 4,5″-os Gorilla Glass 3 védelemmel ellátott LCD kijelző, 1830 mAh kapacitású akkumulátor valamint! 4G/LTE.

Az egyetlen különbség a két készülék között az elérhetőség, ugyanis a Lumia 636 csak a China Unicom nevű szolgáltatónál lesz elérhető, a Lumia 638 pedig a China Mobile-nál. A Lumia 636 július 21-től, a 638 pedig július 5-től kapható a fentebb említett szolgáltatóknál.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.