A Microsoft nemrégiben megerősítette azt a pletykát, hogy az Edge böngészőt újragondolják és Chromium alapokra építik. A redmondiak látják, hogy az emberek anno az Internet Explorert is azért használták, hogy letöltsék vele a Chrome-ot és a sikert az Edge böngésző sem hozta meg, rengeteg a kompatibilitási probléma.

Pont ezért döntöttek úgy, hogy a Microsoft Edge-et áthelyezik a Google böngészőjének alapjaira, ami jobb teljesítményt, laptopok esetén jobb üzemidőt és persze jobb kompatibilitást is eredményez.

Az Edge név megmarad, azonban az alap változik, mondta Joe Belfiore, a Microsoft Windowsért felelős alelnöke. Mivel rengeteg webfejlesztő dolgozik macOS alatt, így további jó hír, hogy a Chromium alapú Edge böngésző érkezik az Apple gépeire is, viszont a váltás sajnos nem holnap fog megtörténni, hanem valamikor majd a jövő év folyamán.

Hirdetés
FORRÁSTechCrunch
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.