A Xiaomi Mi Mix 3 és a Honor Magic 2 után a Lenovo Z5 Pro is előcsúsztatható előlapi kamerával érkezett.

Azonban az új Lenovo erőssége nem csak ez, hanem a több mint 95%-os kijelző-előlap arány. A 6,39 hüvelykes, Full HD+ (1080 x 2340 pixel) felbontású kijelző alkotja szinte a mobil előlapját. Sem notch, sem vastag kávák nem díszelegnek elől.

A burkolat alatt egy Snapdragon 710-es lapka duruzsol. Ami a memóriát illeti, csak 6 GB RAM-mal lesz vásárolható, tárhelyfronton pedig 64 GB vagy 128 GB közül választhatunk. Arra nem tért ki a vállalat, hogy van-e lehetőség bővítésre, így feltételezhetően a Magic 2-höz hasonlóan ennél a mobilnál sincs opció microSD-kártya behelyezésre.

Térjünk át a kamerára. A hátlapon dupla kamerára lehetünk figyelmesek, egy 16 megapixeles Sony IMX576 szenzorral, f/1.8-as rekeszértékkel ellátott főkamera helyezkedik el, a másodlagos, Sony IMX519 szenzoros lencse pedig 24 megapixellel bír.

Az előlapi dupla kamerát a már ismert csúsztatható módszerrel hozhatjuk elő, egy 16MP + 8MP-es egység felelős a jobbnál jobb szelfikért, valamint egy infravörös érzékelő segít az arcfelismerésben. A Lenovo azokra is gondolt, akik nem szeretik arccal feloldani a készüléket, így a kijelzőbe integrált ujjlenyomat-olvasóval is lehetőségünk van feloldani a Z5 Prót.

Az energiaellátásról egy 3350 mAh-s akkumulátor gondoskodik, ami inkább átlagosnak nevezhető, mint nagynak. Az előrendelés már elindult, pár nap múlva pedig már vásárolható is lesz egyetlen egy, kerámia fekete színben. A Z5 Pro 64 GB-os változata 287 dollárba (~80.000 Ft) kerül, a 128 GB-os verzióért pedig 330 dollárt (~91.000 Ft) kell kicsengetnünk.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Ildi
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: