A Xiaomi Mi Mix 3 és a Honor Magic 2 után a Lenovo Z5 Pro is előcsúsztatható előlapi kamerával érkezett.

Azonban az új Lenovo erőssége nem csak ez, hanem a több mint 95%-os kijelző-előlap arány. A 6,39 hüvelykes, Full HD+ (1080 x 2340 pixel) felbontású kijelző alkotja szinte a mobil előlapját. Sem notch, sem vastag kávák nem díszelegnek elől.

A burkolat alatt egy Snapdragon 710-es lapka duruzsol. Ami a memóriát illeti, csak 6 GB RAM-mal lesz vásárolható, tárhelyfronton pedig 64 GB vagy 128 GB közül választhatunk. Arra nem tért ki a vállalat, hogy van-e lehetőség bővítésre, így feltételezhetően a Magic 2-höz hasonlóan ennél a mobilnál sincs opció microSD-kártya behelyezésre.

Térjünk át a kamerára. A hátlapon dupla kamerára lehetünk figyelmesek, egy 16 megapixeles Sony IMX576 szenzorral, f/1.8-as rekeszértékkel ellátott főkamera helyezkedik el, a másodlagos, Sony IMX519 szenzoros lencse pedig 24 megapixellel bír.

Az előlapi dupla kamerát a már ismert csúsztatható módszerrel hozhatjuk elő, egy 16MP + 8MP-es egység felelős a jobbnál jobb szelfikért, valamint egy infravörös érzékelő segít az arcfelismerésben. A Lenovo azokra is gondolt, akik nem szeretik arccal feloldani a készüléket, így a kijelzőbe integrált ujjlenyomat-olvasóval is lehetőségünk van feloldani a Z5 Prót.

Az energiaellátásról egy 3350 mAh-s akkumulátor gondoskodik, ami inkább átlagosnak nevezhető, mint nagynak. Az előrendelés már elindult, pár nap múlva pedig már vásárolható is lesz egyetlen egy, kerámia fekete színben. A Z5 Pro 64 GB-os változata 287 dollárba (~80.000 Ft) kerül, a 128 GB-os verzióért pedig 330 dollárt (~91.000 Ft) kell kicsengetnünk.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: