Hirdetés

A Zalman palettáján a belépőszintű megoldások és az extrém formatervvel rendelkező különlegességek között bizony számos modern, elérhető áron érkező számítógépház is található, melyre jó példa a Zalman S5 White.

A dél-koreai gyártó megoldását egyértelműen a perforált előlapja teszi egyedivé, mely RGB LED megvilágítást is kapott. Ebben az árszegmensben már nem kivételes eset, de még mindig nem megszokott a ház oldalán található, 4mm vastag edzett üveglap, mely az igényes belsőre nyithat ablakot. A megszokott helyen, a ház tetején található az I/O panel, melyre panaszunk nem lehet hiszen a be- és kikapcsoló gombokat, reset, fejhallgató- és mikrofoncsatlakozót, három USB-portot (köztük egy 3.0-s szabványút), HDD és Power LED-eket, valamint az RGB LED világításhoz szükséges gombot tartalmazza. Már csak egy USB-C port kellett volna oda és akkor tökéletes lenne.

Gyárilag két 120mm-es ventilátorral szerelték a házat, egy-egy jutott előre és hátra. A hátsó ventilátor RGB LED-es világítással is rendelkezik, elől pedig a zárt előlap és a külön világítás miatt fölösleges is lenne egy ilyen változat. Ezt a párost még további hat ventilátorral egészíthetjük ki, de természetesen a folyadékhűtés is támogatott egy még egyedibb konfiguráció érdekében. Sőt, utóbbinak egy előre telepített, a folyadékhűtés függőleges rögzítésére szolgáló elem is került a házba, ami példás tett a gyártó részéről.

A Zalman S5 White már elérhető itthon.

Hirdetés
Horváth Izabella
A kecskeméti GAMF-on szereztem a diplomámat műszaki menedzserként, ezért könnyen azonosulok a technikai újdonságokkal, de a telekommunikációs téma jobban vonz az ipari technológiáknál.