A vízállóságát úgy tűnik alulértékelte az Apple a 7-es sorozatnál. Volt már sós vizes teszt is, ahol egy S7-tel mérték össze az iPhone 7 szigetelését, gond nélkül kibírta, pedig a szabványon túli mélységben kínozták főként. Bár ennek ellenére még mindig nem vonatkozik a beázásra a garancia, tehát jó hogy vízálló, de ha nem muszáj ne mártogassuk folyton vízbe a készüléket. No de a legjobb történeteket a véletlenek szülik és most sincs másként, ezúttal Oroszországban járt “szerencsétlenül” egy iPhone tulaj, de a készülék az IP szabványt meghazudtolva teljesített.

Egy lékhorgászat alkalmával a tulajdonos beleejtette a készülékét a fagyos vízbe Yakutsk közelében. Mivel túl mélyre süllyedt így nem tudta elérni azt, egy egész estét, pontosabban 13 órát töltött az iPhone 7 Plus a víz fogságában, melyet a könyörületet nem ismerő orosz tél hűtött le. Azonban emberünk szerencsés, hisz egyik barátja búvár, aki örömmel vállalkozott, hogy kiszabadítja a telefont. Harmadik próbálkozásra sikerült is neki megtalálnia a tó fenekén és felhozta jogos tulajdonosának.

A java azonban csak most következik. A felszínre érés után a készülék gond nélkül bekapcsolt, mintha meg se kottyant volna neki a 13 órás fürdőzés a mindössze 4 fokos (!!) vízben. A tulaj szerint mikor beesett kb. 35% töltöttség volt az akkuban, az újraélesztés során pedig 19%. Az egészet ráadásul videóra is vették és az Instagramra posztolták ki. Úgy tűnik tehát, hogy valóban alul lett értékelve a víz elleni védelme az iPhone-oknak, de a szerencsefaktor is elég magas lehetett.. S talán a 7-es család nem fog a hidegtől kikapcsolni, mint ahogy azt a 6 és 6s teszi most előszeretettel.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSDpreview
MEGOSZTÁS
Fülöp Zoltán
Techbolond, újságíró, jöhet minden, ami telefon, táblagép vagy notebook