Huawei egy hongkongi konferencián nyilatkozott úgy, hogy célja lehagyni az Apple és Samsung piacvezető cégeket, ráadásul öt éven belül. Ezt a kijelentést Richard Yu nyilatkozta, a Huawei igazgatója.

Azt akarjuk, hogy az első számú okostelefon gyártók legyünk a világon.” – mondta Yu. A kínai gyártó eladásai növekednek világszerte, valószínűleg emiatt nem ért el az Apple akkora sikert, mint szeretett volna. Annyi biztos, hogy a két cég között konfliktus van, hiszen 2012-ben az Apple javaslatára kitiltották a Huawei telefonokat az USA-ból és felszólítottak mindenkit, hogy óvatosan bánjanak a kínai cég telefonjaival, mert lehallgathatják őket. Ezek után javasolták azt is, hogy az egész USA kerülje a Huawei bármely távközlési formáját, szintén a lehallgatás volt a fő indok.

A Huawei legújabb csúcskészüléke
A Huawei legújabb csúcskészüléke

Amíg a Huawei eladásai 59%-kal nőnek évente, addig a Samsungé 1%-kal csökken, de ami meglepőbb az Apple-é is 14%-kal csökken. Piaci részesedést tekintve a Samsung vezet 23%-kal, mögötte az almás gyártó 15%-kal, végül a Huawei 8,3%-on áll jelen pillanatban.

Kíváncsian várjuk, hogy Mr. Yu tervei valóra válnak-e.

Hirdetés
FORRÁS9to5mac
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.