A Huawei Mate 20-ról már az IFA óta tudjuk, hogy október 16-án, Londonban kerül bemutatásra, de a napokban érkezett hivatalos meghívókon már előre lelepleztek néhány részletet, amelyekkel az utóbbi időszakban szárnya kelt pletykáknak adtak igazat.

A Huawei Mate 20 és Mate 20 Pro elsőként érkezik az új Kirin 980-as chippel és ahogy azt a IFA-s leleplezésnél hallhattuk, az AI technológia továbbra is kiemelt szerepet kap. Az SoC elhelyezkedése a fotón megerősíteni látszik az előzetes híreket a kamerák szögletes, négyzet alakú elrendezéséről, ezzel úgy gondolom, lelőtték a poént.

Az IFA-n valaki egy prototípussal flangált

A Kirin 980 az első rendszerchip 7 nm-es gyártástechnológiával, 46%-kal gyorsabb és 178%-kal hatékonyabb energiafelhasználású grafikus gyorsítót ígér. Ez összesen 37%-os teljesítmény-növekedést eredményezhet. Az új Mate 20 páros Cat.21 LTE modemmel rendelkezik majd, amely akár 1,732 Mbps adatátviteli sebességet is produkálhat.

A kamerát tekintve a P20 Prónál is használt 40+20+8 megapixeles tripla Leica kompozícióra számíthatunk, csak ezúttal négyszög alakban helyezkednek majd el a LED villanóval csoportba rendezve. Várhatóan az újabb Porsche Design kiadást is bemutatják, így vele és a Mate 20 lite-tal összesen négy készüléket számlálhatunk majd a családban.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.