2015. szeptember 29-én San Fransiscó-ban a kínai Huawei és a Google bemutatta a következő generációs Nexus csúcskészüléket, a Nexus 6P okostelefont. Az új okostelefon a Google legújabb operációs rendszerét, az Android 6.0 Marshmallow-t kapta.

Copy of NexusAngler_O_Aluminum_FTQL
A Nexus 12,3 megapixeles hátlapi kamerával rendelkezik, amely kiváló felvételeket készít kedvezőtlen fényviszonyoknál egyaránt. Ezen kívül 4K videókat és high-frame-rate lassított felvételeket is készíthetünk vele. A telefon előlapi kamerája 8 megapixeles, így a szelfiimádóknak különösen ajánlott.

Copy of NexusAngler_DF_Aluminum_DF1
A Nexus 6P nagyon szép, elegáns külsőt kapott, ahogy azt a képeken is láthatjuk. A készülék háza fém. A 6P egy 5.7 inches WQHD felbontású 518ppi pixelsűrűségű AMOLED kijelzővel van ellátva, így tökéletesen alkalmas filmnézésre, olvasásra, játszásra. A telefonban a legújabb nyolcmagos Qualcomm® Snapdragon™ 810 v2.1 processzor található, valamint egy 3450mAh-s akkumulátor ad energiát. A készüléknek C tipusú USB csatlakozója van, ezáltal lehetővé teszi, hogy bármilyen irányban csatlakoztathatjuk a kábelünket, illetve a telefon képes a gyorstöltésre, ami azt jelenti, hogy 10 perc töltés után akár 7 órányi üzemidőre is képes az okostelefon.

A Nexus új csodájában elengedhetetlen az ujjlenyomat olvasó, amivel gyorsan és egyszerűen oldhatjuk fel a készülékünket.

Copy of NexusAngler_O_Graphite_CDB
„Nagy lelkesedéssel tölt el minket, hogy a Huawei-el közösen mutathatjuk be a fogyasztóknak a Nexus 6P-t, az eddigi legkiválóbb telefonunkat, valamint az eddigi legjobban kidolgozott és legnagyobb teljesítményű operációs rendszerünket, az Android Marshmallow-t.” – nyilatkozta Hiroshi Lockheimer, a Google Androidért, Chromecastért és Chrome-ért felelős alelnöke.

„A Huawei nagy örömére szolgál, hogy együttműködhet a Google-lel, és a prémium Nexus által nyújtott élmény szállítója lehet a globális piacokon.” – mondta el Richard Yu, a Huawei fogyasztói üzletágának vezérigazgatója. „Nagyra becsüljük azt, hogy a fogyasztók örömmel fogadják a mobil technológiát életük minden területén, így alkottuk meg azt az okostelefont, amelynek nagyszerű a dizájnja és a teljesítménye, valamint zökkenőmentesen működik az Android legújabb verziójával, az Android 6.0 Marshmallow-val.”

Copy of NexusAngler_O_ROSE_B
A Nexus 6P-t elsőként Németországban, az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Kanadában, Japánban és Írországban elérhető mától a Google Store-on. Magyarországra a hírek szerint 2015 év végére érkezik majd. Három féle tárhellyel, 32, 64 vagy 128GB lesz vásárolható, grafitszürke, ezüst, jégvirág (fehér) és arany színekben.
Íme az árak:

Képernyőfotó 2015-09-29 - 20.57.56

Hirdetés
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: