A Huawei alelnöke bejelentette, hogy a vállalat idén 140 millió eladott okostelefonnal számol, ami nem csak megütötte a kitűzött célt, hanem új rekordot is állított fel. Októberben ez a szám még csak 100 millió volt.

Huawei P9

Tavaly a Huawei 108 millió okostelefont tudott értékesíteni és noha több mint 30 millióval már túlszárnyalták ezt, még mindig van néhány nap, hogy tovább nőhessen ez a szám. A Huawei jelenleg a harmadik legnagyobb okostelefon gyártó a Samsung és az Apple után. 2018-ra a Hauwei nem titkolt célja, hogy lehagyja az almásokat és fellépjen a második helyre.

Nézzük az eladott készülékek számát:

  • Huawei P9 – 10 millió (a Huawei P10 érkezéséig 12 millióra számítanak)
  • Huawei Mate 8 – 7 millió
Huawei Mate 9

A vállalat nemrég dobta piacra a Mate 9-et, mely most a flagship modell a phablet kategóriában, azonban jövő év elején érkezik a Huawei P10, melyben már az új Kirin 970-es chipset lehet, a bemutató valahol április környékén lesz megtartva. Addig még biztosan növekedni fognak a számok és ha így halad tovább a vállalat, akkor tényleg meglehet az a második hely.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.