Hirdetés

A Counterpoint Research közzétette a 2021 harmadik negyedéves riportját a kínai okostelefon piacról. A vállalat adatai alapján az eladások 9%-ot estek az előző évhez képest (YoY), de növekedett 3%-ot az előző negyedévhez képest (QoQ). Érdemes tudni, hogy a 2021-es második negyedév a legalacsonyabb 2012 Q2 óta.

A második negyedévben az okostelefonok eladásai bezuhantak Kínában, hiába a verseny, nem tudták betölteni az űrt, amit a Huawei hagyott. Q3-ban a rengeteg újítás sem tudott elég keresletet kreálni a telefonokra. Ezzel egyidőben a vállalat komponenshiányban szenvedett.

Ha már márkákról beszélünk (Kínában) a Vivo folytatta a piacvezetést 23%-os részesedéssel, őt követte az OPPO 20%-kal. A Honort mint nagy visszatérő Kínában is több termékkel rukkolt elő, így le is verte a Xiaomit a harmadik helyről 15%-kal. Az Apple, a Huawei és a Realme fejezi be a sort 13%, 8% és 4%-os részesedéssel.

Nem meglepően a HONOR volt a leggyorsabban növekvő okostelefon márka 2021 Q3-ban Kínában. A piaci részesedése csaknem megduplázódott 7,7%-ról 14,7%-ra, míg a vállalat értékesítése 96%-ot nőtt az előző negyedévhez képest. Ez várható is volt, nem csak a helyiek miatt, hanem több mint 30 forgalmazó és kiskereskedő is előnyben részesíti, mint befektetők.

A HONOR 50 széria és HONOR 20 voltak a top eladásaik a múlt negyedévben Kínában. A HONOR Magic3 széria viszont nem biztos, hogy a fő eladások között fog szerepelni a jövőben.

honor

A HONOR legnagyobb riválisa továbbra is a Xiaomi lesz, hiszen mindkét márkának nagy befolyásoltsága van online. Érdekes és izgalmas lesz nézni, ahogy a két vállalat verseng majd a következő negyedévben.

A piacvezetőket illetően a vivo és OPPO növekedése 21% és 26%-os volt. Legjobb eladásaik azonban csak 500$ alattiak voltak, mint pl. a vivo S10, vivo S10 Pro, vivo Y31s, vivo Y52s, OPPO Reno6, OPPO A55 és OPPO A93.

Végezetül az 5G-s telefonok eladásai tették ki a kínai piac 79%-át 2021 Q3-ban. A HONOR 20 és a Redmi 9A voltak az egyetlen 4G-s telefonok a legjobb 10 között. A 4G chiphiánya miatt természetesen növekedni fog az 5G-s telefonok értékesítése, de ettől függetlenül még mindig meghatározó szerepük van a piacon.

Hirdetés
FORRÁSGIzmoChina