Hirdetés

A Honor Magic6 széria is támogatja az 5.5G-t, egy később érkező szoftverfrissítést követően. Nemrég írtunk róla, hogy a Xiaomi 14 Ultrán már elérhető a funkció Kínában.

A 5G-A vagy 5.5G technológia jelentősen jobb sebességet, válaszidőt és skálázhatóságot, valamint energiahatékonyságot hoz, akár tízszeres hálózati kapacitásbeli növekedést eredményezhet.

A Honor Magic6 széria is támogatja az 5.5G-t - képen a Honor Magic6

A szabvány specifikációja még nem végleges, jelenleg is dolgoznak rajta. A milliszekundum-szintű válaszidő, a 10 gigabites letöltési és 1 gigabites feltöltési sebesség ígéretes, jelenleg több készüléken tesztelik bizonyos kínai városokban, de a technológia elterjedése még várat magára.

Annak ellenére, hogy ez még nem a 6G, így is számos előnnyel rendelkezik a hagyományos, hazánkban szintén nem teljesen elterjedt 5G-hez képest.

Hardveres téren a Snapdragon 8 Gen 3-mal és a Dimensity 9300-zal szerelt mobilok lehetnek képesek az 5.5G-re, de a gyártókon múlik, hogy engedélyezik-e a funkciót.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.