Hirdetés

A Honor az IFA kiállítást választotta, hogy bejelentse a HONOR 70 érkezését Európába. Az elődjéhez hasonlóan ez is egy jó képességű, Google támogatással is rendelkező okostelefon a gyártótól nem idegen dizájn- és kamerafókusszal. Ebben a cikkben a HONOR 70 legfőbb érdekességeit emelem ki.

Dizájn

Bár a dizájn megítélése szubjektív, a HONOR 70-nél a legtöbben megtalálhatják a számításukat – már ami a színeket illeti -, hiszen van fényes felületű Éjfekete, matt felületű Smaragdzöld és csillogós Kristályezüst modell is.

A HONOR 70 ezenfelül tengelyszimmetrikus kettős kameradizájnt is kapott, és mivel mindössze 178 gramm és 7,91 mm vastag, ezekkel a dimenziókkal könnyűnek hat, kifejezetten kellemes fogni.

Akkumulátor és gyorstöltés

A felhasználók számára a remek üzemidő mindig is fontos volt, azonban a minél gyorsabb töltés újabban szintén nagy szerepet kapott.

A HONOR 70 és tartozékai

A HONOR 70-ben lévő 4800 mAh-s akkumulátor akár másfél napig is ébren tartja a mobilt, de emellett egy 66W-os gyorstöltőt is kapunk a dobozban, amivel 20 perc alatt 55% tölthető bele.

Processzor

A HONOR az új mobiljának remekül választott processzort, ugyanis a 4K videórögzítésre nem képes Snapdragon 695 5G helyett a lényegesen erősebb Snapdragon 778G+ 5G hajtja: ez mindenképp jó választás volt, a teljesítménnyel sem lesz így gond

Multivideós rögzítés vlogoláshoz

A HONOR 70 egyszerre tudja használni hát- és előlapi kameráit, ami ideálissá teszi a vlogoláshoz. Lehet felvétel közben váltani a kamerák között, de egyszerre is be lehet vetni mindkettőt, míg a kijelzőn a két tartalom párhuzamosan látható.

Ez a funkció ideális a vlogoláshoz, ugyanis mutathatjuk azt is, amiről épp beszélünk, illetve saját arcunkat, miközben részletezzük a látottakat. Plusz előny, hogy lehet a sima és a széles látószögű hátlapi kamerákkal is felvételt készíteni, lehet lassított vagy gyorsított tartalmakat gyártani és bármikor lehet váltani a simáról a duplára. Sőt, a könnyű kezelőfelület miatt akár egyszerű mintákkal dolgozunk, akár komplex videószerkesztést igénylünk, megtalálhatjuk számításainkat.

Kamera és Solo Cut Mode (Egyszeres vágás)

Az új mobil elsőként kapta meg a Sony IMX800-as szenzorát, aminek nem csak mérete remek, de akár 54 MP-es fotókat is készíthetünk vele. A legjobb képeket viszont a quad-bayer szűrő okán 12,5 MP-ben alkothatjuk. Emellett a széleslátó kamera is 50 MP-es, ráadásul az autofókusszal makró fotózásra is alkalmas.

A szoftver kapcsán van egy kiemelendő és egyedi funkció: a Solo Cut, magyarul az Egyszeres vágás. Ennek az a lényege, hogy az algoritmus felismeri a kamera előtt lévő személyeket, akik közül ha egyet kijelölünk, arról egy külön, közelebbi videó is születik, a kamera pedig végig követi az alanyt.

A HONOR 70 Magyarországon már kapható az eMag, a MediaMarkt és a Yettel kínálatában 256 GB-os és 128 GB-os verzióban. Előbbi ajánlott fogyasztói ára 259 000 Ft és Kristályezüst színben lesz elérhető, utóbbié 239 000 Ft és Smaragdzöld, valamint Éjfekete variációkban kerül a boltokba. Az akció időtartama alatt, vagy a készlet erejéig minden vásárlás mellé jár egy HONOR Earbuds 2 Lite fülhallgató. Az eMagnál szeptember 18-ig, a MediaMarktnál szeptember 21-ig, míg a Yettelnél szeptember 22-ig tart a promóció. A HONOR 70 a Vodafone hazai kínálatában is elérhető lesz szeptember elejétől.

Hirdetés
Több mint 10 éve foglalkozom újságírással tech témakörben. Ha nem írok, akkor hobbi szinten e-sport játékokkal játszok.