Hirdetés

Arról már tudunk, hogy a Google több ízben szeretné letámadni a televíziók piacát, és, hogy néhányat említsünk, ott a Nexus Player, a Chromecast, az Android TV, illetve néhány sikertelen próbálkozás is tudhat maga mögött a keresőóriás- a Google TV-t és a Nexus Q-t. Most azonban úgy tűnik, hogy még mindig tudnak újat mutatni, és ez az új próbálkozásuk a ma leleplezésre került Google Chromebit!

chromebit-flat-press

Az új termék egy HDMI-“dongle,” tehát kinézetre nagyon hasonlít a Chromecast-re, viszont ez már nem egy streamelésre kifejlesztett eszköz, hanem ez egy teljes értékű számítógép, hiszen képes a Chrome OS futtatására- már amennyire a Chrome OS teljes értékűnek mondható. A Google Chromebitet az ASUS gyártja, egy Rockhip RK-3288 processzor hajta, és el van látva 2 gigabájt operatív memóriával, és 16 gigabájt belső tárhellyel. A grafikus teljesítményt a gyártó egy négymagos, Mali-760 grafikus processzora bízta.  A készüléken mindössze két port található, egy HDMI, amit a televízióra kell kötni, és egy USB 2.0 port, ami a tápellátásról, és a perifériák csatlakoztatásáról gondoskodik. A billentyűzeteket és egereket Bluetooth 4.0 szabványon keresztül is képes kezelni az eszköz.
A Chromebit három színben- ezek a kék, a narancssárga, és a szürke- fog megjelenni, és beépített akkumulátorról fog üzemelni, ám meg kell jegyezni, hogy a készülék még tesztelés alatt van, ezért nincs információnk az üzemidőről, viszont a várható megjelenés még erre az évre tehető. A gyártó állítása szerint a Chromebit 100 dollár alatt lesz megvásárolható.
Hirdetés
Tech2 Laci
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.