Hirdetés

Két méretben érkező OLED gamer monitor, 75 grammos egér és egy profibb TWS füles is előkerült az ASUS Republic of Gamers sajtóeseményén, melyet a Gamescom kiállítás előtt tartottak Kölnben.

A ROG meghívott minket, hogy egy dedikált sajtóesemény keretein belül ismerjük meg az év második felére szánt újdonságaikat, melyek elsősorban a játékosokat célozzák meg, így nem is csoda, hogy összekötötték a Gamescom 2022-vel.

AimPont egerek

Két népszerű modelljét is új szenzorral szerelte fel a tajvani vállalat, hiszen bemutatkozott a mindössze 75 grammos ROG Keris Wireless AimPoint és a 79 grammos ROG Gladius III Wireless AimPoint. Az utónév mindkét modell esetében a vadonatúj optikai szenzorra utal, mely egy 36000 dpi-os megoldás, amit 50G gyorsulás és 1000Hz-es mintavételi gyakoriság jellemez.

A Bluetooth mellett a dedikált vevőegységgel 2,4GHz-es vezeték nélküli kapcsolat is támogatott mindkét egér esetében, a csomagban pedig egy csúszásgátló matricát is találunk, melyet az egerek oldalra és a jobb/bal gombokra lehet ragasztani. Fogásra sokat tettek hozzá a matricák, így alig várjuk, hogy élesben is teszteljük őket.

ROG Cetra széria

Az egészen jó áron debütáló ROG Cetra TWS fülesek mellé megérkezett a Pro változat is, mely nem csak Bluetooth-on keresztül, hanem akár kábelesen (USB-C) is használható, hiszen a teljesen vezeték nélküli fülest be lehet pattintani egy kis tartóba, mely gondoskodik arról, hogy korlátlan ideig, vezetéken keresztül is használható legyen a headset. Az alapváltozat egyébként megkapta a Moonlight White színezést, illetve mindkétt verzió tokja támogatja a vezeték nélküli töltést és az IPX4-es vízállóság sem maradt el.

OLED Gamer monitor

A gamer monitorok piacán igen tapasztalt már az ASUS, ám a Gamescom alkalmával olyat volt szerencsénk látni, amit eddig még soha. Egy OLED gamer monitort is kiállítottak, mely 42 és 48 hüvelykes méretekben érkezik. A PG42UQ és PG48UQ nem csak a csodás színekkel kínál majd különleges játékélményt, hanem a 138Hz-es képfrissítéssel  és a 4K felbontással is hozzátesz valamit.

Különleges gamer routerek

A ROG Rapture GT6 személyében egérkezett az első ROG-os Mesh rendszer is, mely egészen különleges dizájnt kapott. A feketében és fehérben érkező kiegészítő sok gamer szoba dísze is lehetne és természetesen más ASUS Mesh routerekkel is kompatibilis, a 10 ezer Mbps sebességet támogatása pedig biztosítja az időtállóságot.

A ROG Rapture GT-AXE16000 már más tészte, hiszen egy óriási antennákkal felszerelt, igen tekintélyes modellről van szó, melyet a világ első négysávos WiFi 6E gamer routerének mond a gyártó. Hátuljára 2 db 10 Gbps-os és a 4 db 1 Gbps-os LAN port került, felül a végtelennek ható ROG logó tükröződés a fő feature.

Azt még nem tudni, hogy mely termékek, milyen áron és pontosan mikor érkeznek a hazai piacra, de egy részüket biztosan tesztelni is fogjuk.

Hirdetés
Daghistani Péter
Több mint 10 éve foglalkozom újságírással tech témakörben. Ha nem írok, akkor hobbi szinten e-sport játékokkal játszok.