A legújabb információk szerint az Apple eltávolodik az OLED kijelzőktől az okosórák terén, mindeközben a 2017-es iPhone viszont OLED panelt fog kapni. Az ellátólánc szerint az Apple az OLED panel helyet Micro-LED kijelzőket fog használni a 2017-ben debütáló Apple Watch-ban.

Az még egyelőre tisztázatlan, hogy az Apple miért nem OLED kijelzőt használ, ha már az iPhone meg fogja kapni. A Micro-LED panel alacsony energiafogyasztással, gazdagabb színskálával és nagyobb fényerővel bír, mint az LCD. Ezek a panelek sokkal energiatakarékosabbak, mint az LCD-k, ugyanis ezeknek nem kell háttérvilágítás (valamint vékonyabbak is a panelek).

Apple Watch
Apple Watch

Ami viszont hátulütő a Micro-LED technológiánál, hogy sokkal drágább előállítani a paneleket, mint az OLED-t jelenleg. Az Apple csendben felvásárolta a LuxVue Technology vállalatot még 2014-ben, mely kifejezetten a Micro-LED panelekre specializálódott, ez azért sejtet valamit, de még ne vegyük teljesen biztosra.

Hirdetés
FORRÁS9to5mac
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.