Hirdetés

Tolvajok elleni funkciók jönnek az Androidos mobilokra, a hírek szerint érkezik a Theft Detection Lock, az Offline Device Lock és a Remote Lock funkció. 

A Theft Detection Lock mesterséges intelligencia segítségével érzékeli a lopásokra jellemző mozgásokat, például ha valaki kikapja a kezünkből a mobilt és elfut vele. Képes biciklis és autós mozgások felismerésére is. A funkció lényege, hogy lopás érzékelésekor a mobil automatikusan lezár, így meggátolja a hozzáférést az alkalmazásokhoz és a tárolt adatokhoz. 

Tolvajok elleni funkciók jönnek az Androidos mobilokra - Remote Lock funkció

Az Offline Device Lock akkor lehet hasznos, ha a tolvaj hosszú ideig hálózattól elzárva tartja a telefont, a Remote Lock segítségével pedig távolról lezárható a mobil, akár telefonszám alapján, ha nincs bekapcsolva a Find My Device vagy nem tudunk belépni a Google fiókunkba.

Tolvajok elleni funkciók jönnek az Androidos mobilokra - Theft Detection Lock

Egyelőre nem tudni, mely telefonokra érkeznek az újdonságok, de érdemes ellenőrizni, hogy naprakész-e a Google Play Szolgáltatások a mobilunkon. Olvasóink arról írnak, hogy többen megkapták már ezeket a funkciókat.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.