Hirdetés

Jövőre zárttá válhat a Xiaomi telefonok rendszere, ezúttal globálisan. A hírek szerint a gyártó a bootloader nyitási lehetőség kivezetését tervezi. 

Tavaly ősszel írtunk róla, hogy Kínában bekeményített a Xiaomi a bootloader kinyitása kapcsán. A változás akkor a globális felhasználókat nem érintette, a mostani információk viszont arról szólnak, hogy a Kínán kívüli telefontulajok döntési lehetőségét is elvenné a vállalat. 

Jövőre zárttá válhat a Xiaomi telefonok rendszere - Fotón a Xiaomi 14 Ultra
Fotón a Xiaomi 14 Ultra

A bootloader nyitás azon felhasználók számára fontos, akik főzött romokat szeretnének telepíteni, ezáltal meghosszabbítva a készülék élettartamát vagy rootolni kívánják az eszközüket, de akkor sem jön rosszul, hogyha egy félresikerült szoftverfrissítés után javítani kell a készüléket.

A gyártó tavaly biztonsági kockázatokra hivatkozva döntött a szigorítás mellett, ami nem teljesen alaptalan, ugyanakkor korlátozza a felhasználók lehetőségeit, hogy mit kezdhetnek az általuk megvásárolt eszközökkel.

A Xiaomi telefonok elterjedését a kezdeti időkben segítették a főzött ROM-ok és a testre szabhatóság. 

Hirdetés
FORRÁSGizmochina
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.