Hirdetés

Megérkezett a 8 magos Snapdragon X Plus, a berlini IFA kiállításon mutatta be az új lapkát a Qualcomm, ami a 12 magos X Elite és a 10 magos X Plus után egy kedvezőbb árú gépekbe szánt modell lett.

Az új chip ugyanazzal az architektúrával érkezik, mint a drágább laptopokban elérhető verziók, azonban grafikus téren jelentősen alulmarad, így az olcsóbb kategóriás gépekhez lehet ideális választás.

Megérkezett a 8 magos Snapdragon X Plus - Snapdragon processzor opciók

A nyolcmagos verzió 12 MB-tal kevesebb CPU cache-t hoz (összesen 30 MB-ot). A Qualcomm tesztjei alapján nagyjából 50%-kal rosszabb grafikus teljesítményt és 20%-kal rosszabb CPU teljesítményt nyújt, mint a 12 magos Snapdragon X Elite, produktív feladatok esetében pedig hasonló teljesítményre képes, mint a 10 magos X Plus processzorok.

Megérkezett a 8 magos Snapdragon X Plus - összehasonlító táblázat

A lapkával szerelt gépek várhatóan a napokban debütálhatnak, a korábbi Snapdragon processzoros laptopoknál várhatóan kedvezőbb áron.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.