Hirdetés

Megérkezett az otthon javítható Nokia G42 5G, a HMD Global legújabb mobilja 100.000 forint alatt kínál otthon cserélhető kijelzőt, akkumulátort vagy töltőcsatlakozót a megvásárolható iFixit javítókészlet és a megfizethető alkatrészek segítségével.

A gyártó összefogott az iFixittel, melynek köszönhetően az alkatrészeken felül lépésről lépésre haladó javítási útmutatókkal és a javításhoz szükséges eszközökkel teszik lehetővé az otthoni javítást.

Megérkezett az otthon javítható Nokia G42 5G - így néz ki elől-hátul

A Nokia G42 5G kijelzője 6,56 hüvelykes, HD+ felbontású, a telefon lelke a Snapdragon 480+ lapkakészlet, ami tudja az 5G-t. Magyarországra a 6 GB memóriával és 128 GB belső tárhellyel szerelt változat érkezik. A főkamera 50 megapixeles, ezen felül adott egy 2 megapixeles makró és egy szintén 2 megapixeles mélységkamera.

Az akkumulátor 5000 mAh-s, a gyártó szerint akár 3 napig is bírhatja egyetlen töltéssel. A HMD 3 évnyi havi szintű biztonsági frissítést és 2 évnyi Android frissítést ígér az eszközre, ami Android 13-mal érkezik.

A WSGN trendelőrejelző gurui által kiválasztott 2023-as év színe, a „Digital Levendula” nyomán a Nokia G42 5G a szürke mellett lila színben is érkezik. A hátlap 65%-ban újrahasznosított anyagokból készült, maga a készülék pedig egy FSC® tanúsítvánnyal rendelkező, vegyes csomagolásban kerül a polcokra, a dobozban pedig kapunk egy 100%-ban újrahasznosított, teljesen újrahasznosítható csomagolású átlátszó tokot is.

Lars Silberbauer, a HMD Global marketingigazgatója elmondta: „Azt hiszem, bátran kijelenthetjük, hogy 2023 a lila éve lesz! A Nokia G42 nem csak remekül néz ki, hanem egy újabb fontos állomást jelent a fenntartható és otthon is javítható okostelefonok felé tartó úton, ami nálunk ma már alapvető szempont az új készülékek tervezésénél.”

„Örömmel tölt el, hogy a HMD Globallal való közös munkánk során sikerült áttörést elérnünk a felhasználói gondolkodásban. Ez nem kizárólag a könnyen cserélhető alkatrészekről szól, hanem egy új korszak hajnala, ahol a „csináld magad” szellemiségének elhintésével a fogyasztók egyre többször mondhatnak igent az otthoni javításra és a hosszan tartó, megfizethető minőségre.” – mondta Kyle Wiens, az iFixit vezérigazgatója.

A Nokia G42 lila és szürke színben, 6 GB memória és 128 GB belső tárhellyel szerelt kiadásban érhető el Magyarországon 99 990 forintos ajánlott fogyasztói áron júliustól, az otthoni szerelőkészletek és cserealkatrészek pedig hamarosan elérhetővé válnak Európában az ifixit.com oldalon.

Hirdetés
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.