Hirdetés

Az iOS 13-ban végre megváltozik a hangerőszabályzó és eltűnik a szinte egész kijelzőt eltakaró HUD!

Az Android 9-es rendszerhez hasonló módon ősztől végre az iOS 13-at futtató eszközökön is a képernyő oldalára kerül a hangerőszabályzó. Az iPhone-okon a kijelző bal oldalán, a fizikai hangerőszabályzó gombok mellett fog megjelenni az új HUD.
Az első gombnyomáskor egy vastagabb vonal jelenik majd meg, amelyen – akárcsak Androidon – érintéssel is állíthatjuk a hangerőt. Eddig ezt az iOS csak a Control Centerben engedte. A 9to5Mac szerint az első gombnyomás után pár pillanattal a kijelző oldalán becsúszó interaktív csík összezáródik, hogy még kevésbé zavarja a kijelző tartalmát. Érdekes azonban, hogy a telefont elforgatva, fekvő módban is a fizikai hangerőgombok mellett, ebben az esetben a kijelző tetején jelenik meg az új HUD.

Így változik meg a hangerőszabályzó az iOS 13-ban:

Az Apple le sem tagadhatná, hogy a Google megoldásából merített ihletet:

Androidon már több mint egy éve elérhető ez a megoldás, iPhone-on eddig csak videó nézésekor lehetett használni, vagy jailbreak és különböző tweakek segítségével.

Az iOS 13 fejlesztői bétája már elérhető. A publikus béta júliusban, a stabil rendszer pedig ősszel érkezik minden, A9-es vagy újabb processzorral szerelt Apple eszközre. További hírek a 2019-es WWDC-ről ide kattintva.

Hirdetés
Dani
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.