Hirdetés

A Vivo bemutatta legújabb csúcskészülékét, ami a NEX 3 nevet viseli és trendindító lehet. 2020 egyik mobilos divateleme a vízesés kijelző használata lehet. A Vivo új mobiljának kijelzője is jócskán ráhajlik a készülék oldalára, ahol ebből kifolyólag nem találunk gombokat.

Vivo NEX 3Dizájn

Nagyon elegáns megjelenést eredményez az új dizájn. Nyomásérzékelős szenzorokat helyeztek  el a mobil két hosszanti oldalán, ami így érzékeli ha tartjuk a készüléket. A YouTube-ra már került fel néhány videó, amin élesben használják a mobilt és láthatólag jól sikerült az optimalizálás. Hátul az üvegből készült hátlapon a tripla kamera rendszert, egy LED-es villanót és a készülék nevét találjuk.

Specifikációk

A hatalmas kijelző egy 6,89 hüvelykes Super AMOLED panel 2256 x 1080-as felbontással. A szelfi kamera a készülékházból emelkedik ki. 16 megapixeles f/2.09-es rekeszértékkel és LED villanóval rendelkezik az előlapi szenzor. A Qualcomm Snapdragon 855+  lapkakészlete hajtja a mobilt, ezt 8 vagy 12 GB memória segíti. 4G és 5G kiadás is készült a mobilból, 128 vagy 256 GB UFS 3.0 háttértárat választható mind a két kiadás esetén.

A hátlapi kamerák közül az egyik a Samsung ISOCELL GW1, vagyis egy 64 megapixeles Quad-Bayer szűrős megoldás. Kapunk még egy 13 megapixeles telefotó és egy 13 megapixeles ultra nagy-látószögű szenzort is.

A NEX 3 egy 4500 milliamperóra kapacitású akkumulátort tudhat magáénak, amit 44 wattal lehet tölteni. A FunTouch OS 9.1-et találjuk rajta, ami az Android 9.0 Pie operációs rendszeren alapul, sajnos nem Android 10-en. Találunk még NFC-t, vízhűtést, Bluetooth 5.0-át, ráadásul Dual SIM-es a készülék és Dual-VoLTE-re is képes. Memóriakártyát azonban nem fogad a készülék, helyette viszont még mindig találni rajta 3.5-ös jack csatlakozót.

Az árazás pedig tudásához mérten nem lett nagyon magas, de azért olcsónak sem mondható a NEX 3. Az alap 4G kiadás 192 ezer, míg a legdrágább 12/256 GB-os 5G képes verzió 265 ezer forintnak megfelelő kínai jüanért lesz megvásárolható. Egyelőre csak előrendelhető a készülék Kínában. Arról, hogy Európába hivatalosan megérkezik-e, egyelőre nem tudni.

Hirdetés
FORRÁSGizmoChina
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.